Nieuws

Nationale duurzame huizen route Meierijstad

Op zaterdag 2 en 9 november vindt ook in Meierijstad de Nationale Duurzame Huizen Route plaats.

Tijdens deze duurzame huizenroute krijg je de mogelijkheid om huiseigenaren persoonlijk te ontmoeten. In heel Nederland stelt een groot aantal huiseigenaren hun duurzame huis open. In een ongedwongen sfeer heb je alle tijd om ideeën op te doen en vragen te stellen. Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Stel je vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning en hoor ervaringen uit de eerste hand. Bekijk de duurzame huizenbij jou in de buurt.

De Woonboerderij Schijndel, Putsteeg 8 in Schijndel opent ook haar deuren om geïnteresseerden een kijkje te geven in de duurzame maatregelen die Frank Claassen en Nienke Pijnenburg in hun woonboerderij hebben gerealiseerd. Deze boerderij stamt uit 1947 en is omgebouwd naar een woonhuis met kinderopvang. Diverse componenten waaronder heatpipes, zonnepanelen, leemkachel, warmtepomp en warmteopslag in de grond zijn in de loop van de jaren aangebracht om de woning energiezuinig te maken.

Ook Energie Coöperatie Meierijstad is tijdens de open dagen aanwezig om informatie te verstrekken over lopende en gerealiseerde projecten. Zo kunnen we laten zien hoe je met de energiekoffer het energieverbruik van je huishoudelijke apparaten in beeld kunt brengen. Met deze kennis krijg je een goed idee welke apparaten je energieslurpers in huis zijn, en of het tijd wordt om een energiezuiniger apparaat aan te schaffen.

Meer informatie over de Woonboerderij vind je hier waar je je tevens in kunt schrijven voor een bezoek aan de boerderij op één van de beide open dagen.

Zien we je op 2 of 9 november?