Nieuws

MVO-erkenning Fairtrade voor Energie Meierijstad

In de week van 4 mei tot en met 12 mei was de landelijke fairtradeweek. Voor de Stichting Fairtradegemeente Meierijstad was dit dé gelegenheid om een aantal erkenningen uit te reiken.

Ook de Energiecoöperatie Meierijstad heeft een MVO-erkenning ontvangen uit handen van Trudy van Houten. Schijndelaren kunnen het verschil maken op het gebied van energiebesparing en -opwekking. De eerste producten zijn al langer een feit: Schijndelse Stroom en Schijndel Isoleert. Samen met de gemeente Meierijstad werken we werken aan voorlichting en vergroting bewustwording duurzaamheid voor heel Meierijstad. We kunnen altijd extra hulp hierbij gebruiken.

Rob Sars (bestuurslid) ontvangt bij het tweede zonnedak van de gemeentewerf het MVO-bordje.

Zie voor meer informatie hier

Vrijwilligers gezocht

ECM zoekt nog steeds naar vrijwilligers.
Watergroep: We zijn op zoek naar mensen die willen gaan deelnemen in de watergroep. Op dit moment liggen er ideeën en initiatieven om te onderzoeken of er op kleine schaal middels waterkracht energie kan worden opgewekt. Vergelijk dit met de waterkrachtcentrale in Sint-Michielsgestel https://dommelstroom.com/. In Sint-Oedenrode ligt een stuw die hiervoor misschien geschikt is. Wil je hiermee aan de slag, neem dan contact op met ons secretariaat via info@energieschijndel.nl

EnergiekofferDe leden van de werkgroep energiekoffer ontwikkelen steeds meer inzichten, kennis
en kunde. Om deze kennis echter goed in te kunnen zetten bij onze leden, moet de werkgroep worden verbreed. Onderwerpen die de laatste tijd worden besproken zijn: waterzijdig inregelen van de CV, warmtescan van het huis en natuurlijk de inzet van de energiekoffer zelf. Het biedt in ieder geval veel mogelijkheden om huishoudens op individueel niveau te coachen. Wil je hiermee verder aan de slag, meld je dan aan via ons secretariaat info@energieschijndel.nl

Mocht je wel vrijwilliger willen worden, maar valt Waterkracht en de Energiekoffer buiten je interessegebied, neem dan toch contact op. Er zijn altijd mogelijkheden binnen de andere werkgroepen (Wind, Zon en Communicatie), of binnen het bestuur en het secretariaat.