Energiebesparing

We horen steeds vaker over de gevolgen van klimaatverandering, de energietransitie en een Aardgasvrij Meierijstad in 2050. Vaak gaat het daarbij over de opwek van zonne- en windenergie, maar minder energie gebruiken is zeker zo belangrijk. Wat je niet gebruikt hoef je niet op te wekken. Daar kunnen we vandaag in eigen huis al mee beginnen. Door onze woningen te verduurzamen, onze apparaten slimmer te gebruiken en slimmer en bewuster met de energie om te gaan.

Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor onze portemonnee en ons comfort. Het lijkt nu ver weg, maar uiteindelijk krijgen alle bewoners ermee te maken. Veel inwoners van Meierijstad zijn al bezig met het verduurzamen van hun woning, maar velen weten (nog) niet waar ze moeten beginnen of hebben zich er nog niet in verdiept.

Energiecoöperatie Meierijstad (ECM) en gemeente Meierijstad willen inwoners helpen door de inzet van energiecoaches. Speciaal daarvoor opgeleide inwoners van Meierijstad die andere inwoners (gratis) kunnen helpen om de eerste stappen naar verduurzaming te zetten.

Meer informatie over besparen op onze pagina’s: