In Meierijstad is energie besparen met je buren een feestje

De gemeente Meierijstad zoekt 25 inwoners die het leuk vinden om een online EnergyParty te houden. Een online EnergyParty is een gezellige en succesvolle manier om samen met buurtgenoten energie te besparen. Heel gemakkelijk vanuit huis en toch samen met je buurt- of staatgenoten. Bijna alle deelnemers vinden naderhand de weg naar een veel lagere energierekening via kleine en grote maatregelen. Denk aan een deurdranger of tochtstrips tot aan zonnepanelen of isolatie. Stichting Buurkracht ondersteunt de EnergyParty’s.

Zo verloopt een online EnergyParty
Mensen die zich opgeven nodigen rond de acht buurtgenoten uit om mee te doen aan de EnergyParty. Tijdens de avond bekijken de deelnemers samen hun energieverbruik én bespaarmogelijkheden. Een professionele gespreksleider begeleidt de avond en geeft de nodige informatie. Na afloop heeft iedereen een concreet en persoonlijk actieplan voor energiebesparende maatregelen die passen bij ieders behoefte en mogelijkheden.

Meer informatie over de EnergyParty’s is te vinden op buurkracht.nl/energyparty. Inwoners van Meierijstad die interesse hebben kunnen zich hier ook aanmelden.

De kracht van buren: samen lukt het wél
De meeste mensen willen graag energie besparen. Maar niet iedereen weet hoe dat moet en wat er binnen hun mogelijkheden ligt. Door de vraag samen met buurtgenoten op te pakken, wordt energie besparen makkelijker. En vaak ook voordeliger omdat buurtbewoners samen aantrekkelijke kortingen op offertes kunnen bedingen. De EnergyParty’s worden georganiseerd door EnergyParty en Stichting Buurkracht samen en worden aangeboden door de gemeente Meierijstad. Een EnergyParty brengt geen verplichtingen met zich mee.

Veel aandacht voor energiebesparing
De gemeente Meierijstad is actief op het gebied van energiebesparing. Zo werkt de gemeente samen met het energieloket brabantwoontslim.nl en geeft de gemeente informatie over subsidies en andere manieren om energie te besparen via www.meierijstad.nl/duurzaamheid/energie_41915.

Over Stichting Buurkracht
Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website buurkracht.nl. Meer dan 400 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet. Steeds vaker betrekken ook gemeenten en overheden Buurkracht bij burgerparticipatietrajecten. Speciaal voor deze partijen heeft Stichting Buurkracht diverse aanpakken, meer informatie hierover is te vinden op stichtingbuurkracht.nl.

ECM ondersteunt dit initiatief van harte en brengt het daarom onder uw aandacht.