Met beppen kun je fiks besparen.

Vaak lijken de huizen in een straat veel op elkaar, toch kunnen de energierekeningen behoorlijk van elkaar verschillen. Vaak is dit goed te verklaren, maar soms ook niet. Wat hebben de buren anders gedaan en wat valt ervan te leren? Om hierachter te komen introduceert de Energiecoöperatie van Meijerijstad het zogenaamde “beppen”.

Wat is “beppen”? Vrij simpel, het met 5 buren bespreken van maatregelen die zoal genomen zijn om energie te besparen. Misschien zit er iets tussen dat je ook wilt proberen. Test het een tijdje en bespreek de volgende keer hoe het bevallen is. En natuurlijk wat je dat scheelt aan energieverbruik en kosten.

Wil je starten met beppen? Stuur dan een mail naar jac@ecmeierijstad.nl of ton@ecmeierijstad.nl

Download hier een pdf van het gehele artikel.

Wil je starten dan is het handig om wat tips en voorbeelden te krijgen. Tevens kun je  een formulier downloaden en printen als uitnodiging voor je buren om de eerste bijeenkomst te starten.Veel plezier bij het ‘beppen’

Hieronder kun je een lijst met mogelijke bespreekpunten downloaden. Maar bepaal vooral zelf welke voor jullie straat van belang zijn.

Voor de eerste bepgroepjes zijn er gratis bespaarboxen beschikbaar. Wil je vijf van deze bespaarboxen regelen voor je eerste keer beppen vul dan het onderstaande formulier in.