Het lijkt wel een wonder, de warmtepomp, en dat is het eigenlijk ook wel een beetje. Ze komen steeds meer in de belangstelling omdat ze het gas geheel of gedeeltelijk kunnen vervangen. Je hebt daar wel elektriciteit voor nodig, maar voor elke kilowatt die je erin stop krijg je er vier of meer in de vorm van warmte terug. En dat is toch wel wonderlijk. Je hebt all-electric pompen waarmee je helemaal van het gas af kunt en hybride warmtepompen die samenwerken met de verwarmingsketel.

Maar u zult ook wel gehoord hebben van een airco die ook kan verwarmen. Er is nogal wat op de markt om minder afhankelijk te worden van het gas en de energierekening omlaag te krijgen. Terwijl het in huis toch behaaglijk blijft.

U zult zich vast afvragen hoe dat dan werkt en wanneer het de moeite waard is om erin te investeren. En wat het beste bij uw huis past. Of wat u aan uw huis kunt doen om het geschikt te maken om te investeren in een alternatief voor gas. Om antwoord te geven op deze vragen organiseren we een energiecafé over warmtepompen. Dat doen we met medewerking van de wijkraad Hoevenbraak/Hulzebraak maar de avond is toegankelijk voor elke inwoner van Meierijstad.

In het energiecafé zullen vaktechnici met materiaal aanwezig zijn voor uitleg. Daarnaast vertonen we 3 korte filmpjes van mensen die al in een warmtepomp hebben geïnvesteerd en waarin ze aangeven waarom en hoe ze dat hebben gedaan. U kunt na elk filmpje daarover met hen in gesprek. Dit is dé kans om betrouwbare info en gebruikservaringen op te halen. Dus mis het niet.

Datum: woensdag 20 maart
Locatie: café ’t Zuid, Plein 1944 22, 5481 AR Schijndel
Aanvang: inloop vanaf 19.00 uur. Aanvang: 19.30 uur.

Omdat we veel belangstelling verwachten en tijdig willen inschatten hoeveel mensen er komen, willen wij u vragen om vooraf via info@ecmeierijstad.nl  je aan te melden. Degenen die zich al hadden aangemeld hoeven dat natuurlijk niet voor een tweede keer te doen.